Distributivne trafo stanice


Prilikom rekonstrukcije i izrade nove trafo stanice preduzeće “Kosmos” a.d. stručno izvodi sljedeće radove:
– Izrada projekata
– Isporuka novih suvih i uljnih transformatora
– Isporuka srednjenaponskog postrojenja
– Isporuka niskog napona
– Isporuka polja kompenzacije reaktivne snage
– Isporuka PP i HTZ opreme
– Završna ispitivanja i mjerenja
– Projekat izvedenog stanja
– Puštanje u rad

Pored ovih rješenja, u mogućnosti smo da vam ponudimo i kompletna rešenja, takođe po sistemu ključ u ruke, za kontrolu i upravljanje maksigrafom, kao i izvođenje elektro instalacija u objektima poslovne, stambene, industijske ili specijalne namjene.

Kao ekskluzivni zastupnici distibucije SN opreme, projektantskim kućama i izvođačima radova nudimo niz pogodnosti za nabavku naše opreme prilikom realizacije njihovih samostalnih projekata.

VN i NN oprema u trafo stanici

U odjeljenju energetike vršimo popravku, servisiranje i remont svih vrsta VN i NN prekidača, rastavljača kao i kondenzatorskih postrojenja za kompenzaciju reaktivne električne energije, kao i ostale opreme trafostanica 10/0.4kV i 35/x kV.
Vršimo izgradnju novih kondenzatorskih postrojenja uz ponudu poslednje generacije kondenzatoskih baterija poznate njemačke firme ELECTRONIC GMBH, a po zahtjevu korisnika ugrađujemo i baterije drugih proizvođača. Takođe vršimo remont, popravku i proširenje postojećih kondenzatorskih postrojenja na terenu sa našom specijalizovanom ekipom.
Vršimo obavezan redovan godišnji servis trafostanica TS-10kV, 20kV, na terenu sa revizijom transformatora, VN i NN glavnih prekidača transforamtora postojećih kondenzatorskih postrojenja i ispitivanje zaštite sa izdavanjem odgovarajućih tehničkih izveštaja i atesta sa rezultatima mjerenja.